Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвТова, което се случва в Близкия изток, е

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвТова, което се случва в Близкия изток, е
Коментари Харесай

Проф. Денчев за конфликта в Близкия изток: Не може да се убиват по терористичен начин мирни хора

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Това, което се случва в Близкия изток, е война. Израел споделя, че скоро време ще нахлуе сухопътно на територията на Газа, и в края на краищата ние не би трябвало да се затваряме очите и по никакъв метод да толерираме това. Тази, която прави тези вероятни спорове, това е Хамас. Аз си припомням и нещастието на бургаското летище. Хамас е терористична организация в съвсем в целия свят, може израелците и несъмнено Израел прави някакви неточности, свързани с депортиране на палестинци от техните домове по отношение на разширението на строителството на нови жилища, само че това в никакъв метод не е съображение да се убиват по терористичен метод мирни хора.

Това сподели проф. Стоян Денчев в „ Пресечна точка “ по Нова Тв.

Днес даже слушах, до момента в който пътувах, по радиото израелският дипломат благодари на българското държавно управление тъкмо за изразената позиция. Президентът на Съединените Щати господин Байдън също сподели, че никога международната общност не би трябвало да разреши да се убиват мирни хора. Днес трябваше да има съвещание на Съвета за сигурност, само че по молба на американската страна е отсрочено за неделя. Надявам се, че ще се вземат решения, които да бъдат изпълнени от двете страни. Аз имам съображение да бъда съпричастен, в смисъл на другарство с някой от хората, участници в тази война. Преди доста години в Сан Франциско се срещнах с Джордж Шулц, държавният секретар по времето на президента Рейгън. Той ме предложения на обяд. До него беше един човек, подадох му ръка, той ме поздрави и сподели: Аз съм Биби Нетаняху, студент в Харвард. Запознахме се, разговаряхме. Тогава той ми сподели за брат си, който е бил погубен след команда за една интервенция на израелските сили за сигурност в чужбина. После получих покана от Нетаняху и дружно с Илия Павлов, защото аз работих към този момент в Мултигруп, бяхме измежду формалните посетители на тържествата по случай 50-годишнината от основаване на страната Израел. Това ми е съпричастността до тогава, след това не съм се чувал с Нетаняху. Струва ми се, че страната му би трябвало да отбрани своите жители, както и Международната общественост би трябвало да отбрани палестинците. Трябва да се търси модуса, който да удовлетворява и двете страни. Не е допустимо в днешно време да се убиват хора единствено по този начин поради самото ликвидиране, и забележете, тези ракети на територията на Газа и Хамас са с тегло към един звук, от които 90 кг гърмеж. Иранско произвеждане са, които ги разглобяват към този момент и на територията на Газа. Това нещо изисква големи средства и големи запаси, с цел да се произведат тези повече от 1600 ракети, да се изстрелят и да сеят гибел на територията на Израел, сподели още проф. Стоян Денчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР